Apelsin i grädde

Apelsin i Grädde

4 pers

Sätt kastrull på het spis. Ås i 3 dl grädde. Stycka 5 st medelstora apelsiner. Finhacka dessa och låt hacket gå ner i den puttrande grädden. Tillsätt samtidigt 3 msk akasia honung. Låt småkoka under 4 minuter och tillsätt 3st gelatinblad, puttra därefter i ytterligsre 2 minuter.

Fördela apelsinkoket i 4st trevliga serveringsglas och låt dessa påbörja nedkylning i kylskåp.

Nu är det hög tid att smälta 200g mörk choklad. Bär chokladen är smält lyft direkt upp kastrullen och tillsätt 1/2 dl grädde. Vispa till grädden blir ett med chokladen. Fördela chockladen i apelsingrödden så att det blir en lagom klick i varge serveringsglas.

Efterrätten fungerar i slott och koja, till nästan alla kött och fiskrätter. Med god Konjak lämnar tillträttningen ingen oberörd.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s