
4 pers
Sätt kastrull på het spis. Ås i 3 dl grädde. Stycka 5 st medelstora apelsiner. Finhacka dessa och låt hacket gå ner i den puttrande grädden. Tillsätt samtidigt 3 msk akasia honung. Låt småkoka under 4 minuter och tillsätt 3st gelatinblad, puttra därefter i ytterligsre 2 minuter.
Fördela apelsinkoket i 4st trevliga serveringsglas och låt dessa påbörja nedkylning i kylskåp.
Nu är det hög tid att smälta 200g mörk choklad. Bär chokladen är smält lyft direkt upp kastrullen och tillsätt 1/2 dl grädde. Vispa till grädden blir ett med chokladen. Fördela chockladen i apelsingrödden så att det blir en lagom klick i varge serveringsglas.
Efterrätten fungerar i slott och koja, till nästan alla kött och fiskrätter. Med god Konjak lämnar tillträttningen ingen oberörd.
[…] handen har jag en läckerhet á la […]
GillaGilla