Fisksoppa 4 personer
Svetta 1 st strimlad fänkål tillsammans med dito morot, purjolök och 3 st vitlöksklyftan i en stor gryta. Tillsätt därefter 1 st fiskbuljongtärning, 1 st tärnad stor tomat, 1/2 dl tomatpuré, 1 kryddmått timjan och 5 dl grädde. (Den som så önskar kan med fördel krydda denna gryta med saffran) Låt allt koka ner under ca 9 minuter.
Skär ner 3 hg torsk och 3 hg lax i trevliga munsbitar. Låt fisken gå ner i grytan och bli genomkokt under tiden som den svalnar. Salta och peppra fram önskad smak.
Serverar i djup tallrik, bygger ett berg av räkor och krön elegant med en ordentlig tilltagen dillbuske.
Denna tillrättning fungerar utmärkt med Aioli (1 dl majonnäs + 1 st rivet vitlöksklyftan) doppat ugnsvarmt bröd som tilltugg.
[…] The seafood tango recept. […]
GillaGilla