Nyårsafton – Varmrätt 💙


Fisksoppa 4 personer

Svetta 1 st strimlad fänkål tillsammans med dito morot, purjolök och 3 st vitlöksklyftan i en stor gryta. Tillsätt därefter 1 st fiskbuljongtärning, 1 st tärnad stor tomat, 1/2 dl tomatpuré, 1 kryddmått timjan och 5 dl grädde. (Den som så önskar kan med fördel krydda denna gryta med saffran) Låt allt koka ner under ca 9 minuter. 

Skär ner 3 hg torsk och 3 hg lax i trevliga munsbitar. Låt fisken gå ner i grytan och bli genomkokt under tiden som den svalnar. Salta och peppra fram önskad smak.

Serverar i djup tallrik, bygger ett berg av räkor och krön elegant med en ordentlig tilltagen dillbuske.  

Denna tillrättning fungerar utmärkt med Aioli (1 dl majonnäs + 1 st rivet vitlöksklyftan) doppat ugnsvarmt bröd som tilltugg. 

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s